Opskrifter

Familiens lasagne

Ingredienser


1 spsk. olivenolie

400 g hakket oksekød maks. 10% fedt

100 g champignon

2 stk. løg

3 stk. gulerødder

1-2 fed hvidløg

50 g bacon i små tern

2 dl bouillon

1 dåse flåede hakkede tomater

2 spsk. tomatkoncentrat

salt og peber

2 teske oregano

1 teske timian

 

Bechamelsauce

25 g smør

2 ½ spsk hvedemel

½ l kogende letmælk

salt og peber

 

 

12 stk. lasagneplader

150 g reven mild gratinerings ost

 


Tid og temperatur


200º i 30-35 minutter på midterste ovn ribbe

 


Sådan gør du:


Rens champignon og hak dem. 

Hak løg, gulerod og hvidløg fint. 

Svits grøntsagerne og hvidløg i olien i en gryde. 

Tilsæt bacon og kød og svits det med til det har skiftet farve. 

Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og krydderier. 

Lad saucen snurre ca. 20 minutter. 

Smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. 

Rør lidt mælk i ad gangen. 

Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 minutter. 

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. 

Læg et lag kødsauce over og fordel lidt bechamelsauce over. 

Drys med lidt ost. 

Gentag 2 gange mere.

Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 minutter på midterste ovn ribbe

 

 

 

ID nummer: 98


Familiens lasagne

1 spsk. olivenolie

400 g hakket oksekød maks. 10% fedt

100 g champignon

2 stk. løg

3 stk. gulerødder

1-2 fed hvidløg

50 g bacon i små tern

2 dl bouillon

1 dåse flåede hakkede tomater

2 spsk. tomatkoncentrat

salt og peber

2 teske oregano

1 teske timian

 

Bechamelsauce

25 g smør

2 ½ spsk hvedemel

½ l kogende letmælk

salt og peber

 

 

12 stk. lasagneplader

150 g reven mild gratinerings ost

 


Tid og temperatur


200º i 30-35 minutter på midterste ovn ribbe

 


Sådan gør du:


Rens champignon og hak dem. 

Hak løg, gulerod og hvidløg fint. 

Svits grøntsagerne og hvidløg i olien i en gryde. 

Tilsæt bacon og kød og svits det med til det har skiftet farve. 

Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og krydderier. 

Lad saucen snurre ca. 20 minutter. 

Smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. 

Rør lidt mælk i ad gangen. 

Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 minutter. 

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad. 

Læg et lag kødsauce over og fordel lidt bechamelsauce over. 

Drys med lidt ost. 

Gentag 2 gange mere.

Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 minutter på midterste ovn ribbe

 

 

 

ID nummer: 98