Opskrifter

Hyldebærsaft

Ingredienser


1000 gram ribbede hyldebær

1/4 liter vand

0,5 citron, saften heraf

3 sure æbler

saft af en citron 

 

Til hver liter siet saft:

500 gram sukker

1 tsk. flydende konserveringsmiddel (atamon)

 


Sådan gør du:


Bærrene ribbes (du kan nøjes med at klippe de grove stilke af) og skylles.

 

Æblerne deles, og blomst og kernehus fjernes.

 

Hyldebær, æbler og citronsaft sættes over i en rummelig gryde, og småkoger med vandet, til bærrene brister, ca. 20 minutter.

 

Mosen hældes i et dørslag foret med et rent klæde.

 

Når det meste af saften er løbet fra, sættes mosen over at koge igen med lidt vand - dette for at få al saft og kraft ud af bærrene.

 

De to portioner saft blandes, måles og sættes over med sukkeret, og saften gives et hurtigt opkog.

 

Det er vigtigt at fjerne skummet.

 

Konserveringsmidlet tilsættes, og saften hældes på renvasket og ny skoldede flasker.

 

Når saften skal bruges, kan den sagtens fortyndes 3-4 gange med vand.

 

Hyldebærsaft kan drikkes kold, men jeg fortrækker den rygende varm i et stort krus og gerne med en skive citron.

ID nummer: 91


Hyldebærsaft

1000 gram ribbede hyldebær

1/4 liter vand

0,5 citron, saften heraf

3 sure æbler

saft af en citron 

 

Til hver liter siet saft:

500 gram sukker

1 tsk. flydende konserveringsmiddel (atamon)

 


Sådan gør du:


Bærrene ribbes (du kan nøjes med at klippe de grove stilke af) og skylles.

 

Æblerne deles, og blomst og kernehus fjernes.

 

Hyldebær, æbler og citronsaft sættes over i en rummelig gryde, og småkoger med vandet, til bærrene brister, ca. 20 minutter.

 

Mosen hældes i et dørslag foret med et rent klæde.

 

Når det meste af saften er løbet fra, sættes mosen over at koge igen med lidt vand - dette for at få al saft og kraft ud af bærrene.

 

De to portioner saft blandes, måles og sættes over med sukkeret, og saften gives et hurtigt opkog.

 

Det er vigtigt at fjerne skummet.

 

Konserveringsmidlet tilsættes, og saften hældes på renvasket og ny skoldede flasker.

 

Når saften skal bruges, kan den sagtens fortyndes 3-4 gange med vand.

 

Hyldebærsaft kan drikkes kold, men jeg fortrækker den rygende varm i et stort krus og gerne med en skive citron.

ID nummer: 91