Opskrifter

Rabarbermarmelade

Ingredienser


500 g rabarber
300 g hindbær
800 g sukker
1 vaniljestang
1 citron, saft, skal
2 g ingefær

 


Sådan gør du:


Skær rabarberne og smid dem i en gryde. 

Drys sukker over og lad dem stå natten over for at trække saften ud.

Den følgende morgen koges hindbærrene langsomt i en særskilt gryde. 

Opvarm forsigtigt rabarberblandingen, indtil al sukkeret er opløst, og derefter tilføjes de kogte hindbær. 

Bring det hele til et hurtig opkog og kog det i ca. 15 minutter.

For at teste teksturen, kan du tage en tsk. marmelade op på en underkop for at se, om den sætter sig. 

Hvis den stadig er løbende, når den er kold, så kog det yderligere 5 minutter, 
eller indtil du er tilfreds med konsistensen.

Derefter tages marmeladen af varmen og puttes i steriliserede glas. 

Luk med bagepapir og et tætsluttende låg, og opbevar den derefter et køligt, mørkt sted.

 

ID nummer: 90


Rabarbermarmelade

500 g rabarber
300 g hindbær
800 g sukker
1 vaniljestang
1 citron, saft, skal
2 g ingefær

 


Sådan gør du:


Skær rabarberne og smid dem i en gryde. 

Drys sukker over og lad dem stå natten over for at trække saften ud.

Den følgende morgen koges hindbærrene langsomt i en særskilt gryde. 

Opvarm forsigtigt rabarberblandingen, indtil al sukkeret er opløst, og derefter tilføjes de kogte hindbær. 

Bring det hele til et hurtig opkog og kog det i ca. 15 minutter.

For at teste teksturen, kan du tage en tsk. marmelade op på en underkop for at se, om den sætter sig. 

Hvis den stadig er løbende, når den er kold, så kog det yderligere 5 minutter, 
eller indtil du er tilfreds med konsistensen.

Derefter tages marmeladen af varmen og puttes i steriliserede glas. 

Luk med bagepapir og et tætsluttende låg, og opbevar den derefter et køligt, mørkt sted.

 

ID nummer: 90