Opskrifter

Waldorfsalat

Ingredienser


200 g blå vindruer

2-3 appelsiner

2 stænger blegselleri

50 g hasselnøddekerner

 

Dressing:

2 dl creme fraiche 18%

2 spsk. reven appelsinskal

1 knsp. salt

 


Sådan gør du:


Halver vindruerne og fjern eventuelle sten. Riv forsigtigt skallen af appelsinerne på et fint rivejern til du har to tsk. Herefter skæres skrællen og de hvide hinder væk.

Skær appelsinerne i tynde både og lad dem dryppe godt af i en sigte. Skær blegsellerien i tynde skiver og blad dem sammen med appelsinerne og vindruerne.

Gem en håndfuld til pynt.

Rist hasselnødderne på en tør hed pande til skallen er let at løsne. Gnid skallerne af i et viskestykke og hak nødderne. Pisk creme fraiche med salt og sukker, men pas på for den bliver først tynd, men derefter kan den piskes til flødeskumskonsistens. 

Smag til med appelsinskal og salt.

Vend salt , creme fraiche og 2/3 af nødderne sammen og pynt derefter med resten af frugtsalaten og nødderne.

 

ID nummer: 87


Waldorfsalat

200 g blå vindruer

2-3 appelsiner

2 stænger blegselleri

50 g hasselnøddekerner

 

Dressing:

2 dl creme fraiche 18%

2 spsk. reven appelsinskal

1 knsp. salt

 


Sådan gør du:


Halver vindruerne og fjern eventuelle sten. Riv forsigtigt skallen af appelsinerne på et fint rivejern til du har to tsk. Herefter skæres skrællen og de hvide hinder væk.

Skær appelsinerne i tynde både og lad dem dryppe godt af i en sigte. Skær blegsellerien i tynde skiver og blad dem sammen med appelsinerne og vindruerne.

Gem en håndfuld til pynt.

Rist hasselnødderne på en tør hed pande til skallen er let at løsne. Gnid skallerne af i et viskestykke og hak nødderne. Pisk creme fraiche med salt og sukker, men pas på for den bliver først tynd, men derefter kan den piskes til flødeskumskonsistens. 

Smag til med appelsinskal og salt.

Vend salt , creme fraiche og 2/3 af nødderne sammen og pynt derefter med resten af frugtsalaten og nødderne.

 

ID nummer: 87