Opskrifter

Lukket pizza

Ingredienser


Kødsovs:
200 g løg
1 ds. hakkede tomater
750 g hakket oksekød
Salt
Peber
Oregano (tørret) 

Pizzadej:
100 g gær
4,5 dl vand
1,5 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
900 g hvedemel
100 g suppehorn
100 g revet ost
Pensling: 1 æg 

 


Når pizzaen lukkes så kan man pensle kanterne med 1 æg, så kan den lettere lukkes.


Sådan gør du:


Sæt vandet til maccaronien op at koge og derefter lidt salt og maccaronien koges i den tid der er angivet på emballagen. 

Kødsovs: 
Løget hakkes og svitses i gryden. Kødet bliver derefter brunet i gryden. Oregano bliver drysset ud over. De flåede tomater bliver tilsat og kødet bliver smagt til med salt og peber, småkoger 20-30 minutter til væden næsten er kogt væk. 

Kødsauce og makaroni blandes sammen og stilles til afkøling. 

Pizzadej: 
Rør gæren ud i lunkent vand i en røre skål. Tilsæt salt, olie og mel. Slå dejen god sammen. Dæk skålen med et låg, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30-40 min. 

Dejen fordeles og bliver rullet ud i 4-6 cirkler. 

Kødet og maccaronien fordeles ud på cirklerne og det skal kun ligge på det halve af cirklen. 
Osten bliver drysset ud over og pizzaen lukkes. 

De bliver sat ind i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 min. Og så er de klar til servering.

 

ID nummer: 74


Lukket pizza

Kødsovs:
200 g løg
1 ds. hakkede tomater
750 g hakket oksekød
Salt
Peber
Oregano (tørret) 

Pizzadej:
100 g gær
4,5 dl vand
1,5 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
900 g hvedemel
100 g suppehorn
100 g revet ost
Pensling: 1 æg 

 


Når pizzaen lukkes så kan man pensle kanterne med 1 æg, så kan den lettere lukkes.


Sådan gør du:


Sæt vandet til maccaronien op at koge og derefter lidt salt og maccaronien koges i den tid der er angivet på emballagen. 

Kødsovs: 
Løget hakkes og svitses i gryden. Kødet bliver derefter brunet i gryden. Oregano bliver drysset ud over. De flåede tomater bliver tilsat og kødet bliver smagt til med salt og peber, småkoger 20-30 minutter til væden næsten er kogt væk. 

Kødsauce og makaroni blandes sammen og stilles til afkøling. 

Pizzadej: 
Rør gæren ud i lunkent vand i en røre skål. Tilsæt salt, olie og mel. Slå dejen god sammen. Dæk skålen med et låg, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30-40 min. 

Dejen fordeles og bliver rullet ud i 4-6 cirkler. 

Kødet og maccaronien fordeles ud på cirklerne og det skal kun ligge på det halve af cirklen. 
Osten bliver drysset ud over og pizzaen lukkes. 

De bliver sat ind i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 min. Og så er de klar til servering.

 

ID nummer: 74