Opskrifter

Calzone

Ingredienser


Dej:

3 dl. lunkent vand

25 g. gær

1 tsk. salt

300 g. durummel

ca. 100 g. hvedemel

 

Fyld:

250 g. champignoner i skiver

100 g. revet ost

100 g. skinkestrimler eller tern.

 

Tomatsauce:

1 ds. flåede tomater

1 tsk. salt

1 fed hvidløg

1 tsk. tørret oregano

 


Server straks med en stor skål grøn salat og den varme tomatsauce.

 


Sådan gør du:


Opløs gæren i vandet og tilsæt derpå saltet, durum melet og lidt af hvedemelet. Ælt dejen og tilsæt løbende mere hvedemel til den er blød og smidig og slipper fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

Del derefter dejen i fire dele og rul dem ud til pizzaer, hver med en diameter på ca. 30 cm.

 

Blend tomaterne med salt og hvidløg. Kom blandingen i en gryde, tilsæt oregano og kog op.

Fordel nu champignoner, skinke og ost på midten af hver af de fire pizzaer. Kom evt. 1-2 spsk. tomatsauce i hver og fold dem derpå sammen om fyldet, så de får form som en halvmåne.

Tryk kanterne godt sammen og læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 10 min. ved 250 gr. 

 

ID nummer: 72


Calzone

Dej:

3 dl. lunkent vand

25 g. gær

1 tsk. salt

300 g. durummel

ca. 100 g. hvedemel

 

Fyld:

250 g. champignoner i skiver

100 g. revet ost

100 g. skinkestrimler eller tern.

 

Tomatsauce:

1 ds. flåede tomater

1 tsk. salt

1 fed hvidløg

1 tsk. tørret oregano

 


Server straks med en stor skål grøn salat og den varme tomatsauce.

 


Sådan gør du:


Opløs gæren i vandet og tilsæt derpå saltet, durum melet og lidt af hvedemelet. Ælt dejen og tilsæt løbende mere hvedemel til den er blød og smidig og slipper fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

Del derefter dejen i fire dele og rul dem ud til pizzaer, hver med en diameter på ca. 30 cm.

 

Blend tomaterne med salt og hvidløg. Kom blandingen i en gryde, tilsæt oregano og kog op.

Fordel nu champignoner, skinke og ost på midten af hver af de fire pizzaer. Kom evt. 1-2 spsk. tomatsauce i hver og fold dem derpå sammen om fyldet, så de får form som en halvmåne.

Tryk kanterne godt sammen og læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 10 min. ved 250 gr. 

 

ID nummer: 72