Opskrifter

Citronmåne

Ingredienser


200 g blødt smør

200 g sukker

Saften af en citron

2 tsk. revet skal af en usprøjtet citron

4 æg

200 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

½ dl mælk

 

 

Pynt:

 

4 dl flormelis

4 spsk. past. æggehvide

gul levnedsmiddelkfarve

 


Tid og temperatur


 

Ca. 1 time ved 175°

Bagetid med fyld

Ca. 5 min. ved 225°.

 


Sådan gør du:


Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i. 

 

Tilsæt æggene et ad gangen. vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.

 

Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. 
Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.

 


Pynt :

Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. fordel glasuren over kagen, og lad den stivne. 

 

ID nummer: 7


Citronmåne

200 g blødt smør

200 g sukker

Saften af en citron

2 tsk. revet skal af en usprøjtet citron

4 æg

200 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

½ dl mælk

 

 

Pynt:

 

4 dl flormelis

4 spsk. past. æggehvide

gul levnedsmiddelkfarve

 


Tid og temperatur


 

Ca. 1 time ved 175°

Bagetid med fyld

Ca. 5 min. ved 225°.

 


Sådan gør du:


Rør smørret med sukker. Kom citronsaft og skal i. 

 

Tilsæt æggene et ad gangen. vend hvedemelet i sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver.

 

Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. 
Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.

 


Pynt :

Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. fordel glasuren over kagen, og lad den stivne. 

 

ID nummer: 7