Opskrifter

Gyros marinade

Ingredienser


1 dl Citronsaft 
6 stk. Nakkekotelet, i strimler 
2 tsk. Oregano, tørret 
3 tsk. Paprika 
1 dl Olivenolie 
3 tsk. Karry, pulver 
3 knsp. Peber, friskkværnet 
1 tsk. Salt, groft 
1 stk. Løg eller zittauerløg 
3 stk. Hvidløg, fed 
2 tsk. Honning

 


Sådan gør du:


Til den her ret (græsk gyros) har jeg valgt svinekød (nakkekoteletter), skåret i strimler og marineret i et par timer. 

 

Tilbered kødet som spyd til grillen, eller steg kødet af i en wok eller pande. 

 

Man kan også vælge at bruge kyllingefilet, lammekød i tern eller skært oksekød til retten. 

 

Græsk gyros: Rør en marinade med olie, citronsaft, revet løg og hvidløg og honning. 

 

Krydr med oregano, karry, paprika, salt og peber. Skær nakkekoteletter i strimler og fjern fedtkanter. 

 

Kom kødet i en frysepose og hæld marinaden ved. 

 

Lad kødet trække i marinaden, i 2-3 timer, evt. længere. 

 

ID nummer: 67


Gyros marinade

1 dl Citronsaft 
6 stk. Nakkekotelet, i strimler 
2 tsk. Oregano, tørret 
3 tsk. Paprika 
1 dl Olivenolie 
3 tsk. Karry, pulver 
3 knsp. Peber, friskkværnet 
1 tsk. Salt, groft 
1 stk. Løg eller zittauerløg 
3 stk. Hvidløg, fed 
2 tsk. Honning

 


Sådan gør du:


Til den her ret (græsk gyros) har jeg valgt svinekød (nakkekoteletter), skåret i strimler og marineret i et par timer. 

 

Tilbered kødet som spyd til grillen, eller steg kødet af i en wok eller pande. 

 

Man kan også vælge at bruge kyllingefilet, lammekød i tern eller skært oksekød til retten. 

 

Græsk gyros: Rør en marinade med olie, citronsaft, revet løg og hvidløg og honning. 

 

Krydr med oregano, karry, paprika, salt og peber. Skær nakkekoteletter i strimler og fjern fedtkanter. 

 

Kom kødet i en frysepose og hæld marinaden ved. 

 

Lad kødet trække i marinaden, i 2-3 timer, evt. længere. 

 

ID nummer: 67