Opskrifter

Hverdagsgryde

Ingredienser


200 g Løg

2 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

500 g oksekød, hakket ca. 10 % fedt

4 dl. ris

2 tsk. paprika

½ tsk. allehånde, stødt

½ tsk. cayennepeber

8 dl. svinebouillon

300 g majs, kerner, dybfrost

300 g ærter, dybfrost

1 ds. hakkede tomater, konserves

salt og peber

 


Rød peber    

 


Sådan gør du:


Svits de finthakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare, men kun let gyldne.

 

Tilsæt det hakkede kød og rør til kødet har delt sig.

 

Tilsæt ris (rå) og krydderier og bland det hele godt.

Hæld bouillonen og tomaterne i gryden og dæk med låg.

Lad retten småsnurre under låg i 20-30 minutter.

Spæd evt. mere væske til.

 

Tilsæt majs og ærter.

Kog retten videre i ca. 10 minutter uden låg.

 

Smag retten til.

 

Retten serveres i gryden.

Tynde ringe af peberfrugt lægges over.

 

ID nummer: 56


Hverdagsgryde

200 g Løg

2 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

500 g oksekød, hakket ca. 10 % fedt

4 dl. ris

2 tsk. paprika

½ tsk. allehånde, stødt

½ tsk. cayennepeber

8 dl. svinebouillon

300 g majs, kerner, dybfrost

300 g ærter, dybfrost

1 ds. hakkede tomater, konserves

salt og peber

 


Rød peber    

 


Sådan gør du:


Svits de finthakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare, men kun let gyldne.

 

Tilsæt det hakkede kød og rør til kødet har delt sig.

 

Tilsæt ris (rå) og krydderier og bland det hele godt.

Hæld bouillonen og tomaterne i gryden og dæk med låg.

Lad retten småsnurre under låg i 20-30 minutter.

Spæd evt. mere væske til.

 

Tilsæt majs og ærter.

Kog retten videre i ca. 10 minutter uden låg.

 

Smag retten til.

 

Retten serveres i gryden.

Tynde ringe af peberfrugt lægges over.

 

ID nummer: 56