Opskrifter

Stegt flæst med persillesovs

Ingredienser


1 kg kartofler
750 g røget flæsk

Persillesovs:
20 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl mælk
2-3 dl kartoffelvand
1 bundt persille
½ tsk. reven muskatnød
Salt, peber

 


Sådan gør du:


Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt, saltet vand. Gem kogevandet til persillesovsen. 

Skær baconstykket i tynde skiver (hvis det ikke allerede er udskåret) og steg det på en tør, varm pande ca. 2 min. på hver side, til det er gyldent og sprødt. Hæld fedtet fra panden og læg flæsket på fedt sugende papir eller køkkenrulle og hold dem varme under folie. 

Til sovsen bages smør og mel sammen i en gryde. Pisk godt. Mælken hældes i opbagningen lidt ad gangen sammen med kartoffelvandet, mens der piskes. Når sovsen har den rette konsistens, tilsættes hakket persille og den smages til med muskatnød, salt og peber.

 

ID nummer: 52


Stegt flæst med persillesovs

1 kg kartofler
750 g røget flæsk

Persillesovs:
20 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl mælk
2-3 dl kartoffelvand
1 bundt persille
½ tsk. reven muskatnød
Salt, peber

 


Sådan gør du:


Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt, saltet vand. Gem kogevandet til persillesovsen. 

Skær baconstykket i tynde skiver (hvis det ikke allerede er udskåret) og steg det på en tør, varm pande ca. 2 min. på hver side, til det er gyldent og sprødt. Hæld fedtet fra panden og læg flæsket på fedt sugende papir eller køkkenrulle og hold dem varme under folie. 

Til sovsen bages smør og mel sammen i en gryde. Pisk godt. Mælken hældes i opbagningen lidt ad gangen sammen med kartoffelvandet, mens der piskes. Når sovsen har den rette konsistens, tilsættes hakket persille og den smages til med muskatnød, salt og peber.

 

ID nummer: 52