Opskrifter

Chokoladekage USA

Ingredienser


Kagedej:

225 g smør

30 g kakao

2½ dl vand

450 g sukker

300 g hvedemel

1 tsk. salt

1 spsk. vaniljesukker

1 tsk. natron

2 æg

1 dl kærnemælk

 

 


Glasur : 

 

125 g smør

1 dl mælk

25 g kakao

1 spsk. vaniljesukker

500 g flormelis

 


Tid og temperatur


180° C varmluft eller 200° C traditionel varme. 

25-30 minutter

 


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

 

Kagedej
Bring smør, kakao og vand i kog i en gryde og tag den af varmen. Bland sukker, hvedemel, salt, vaniljesukker og natron i en skål. I en anden skål piskes æg og kærnemælk sammen og røres i melblandingen. Rør dernæst det varme kakaosmør i dejen og fordel den i en smurt bradepande.
Bag kagen i 25-30 minutter. Kagen er bedst når den er tung og svampet.

 

Glasur
Kog smør, mælk, kakao, vanillesukker og flormelis sammen i en gryde til en glasur. Fordel den letafkølede glasur på den helt afkølede kage og opbevar den i køleskabet.
Tip: Stik i kagen med en gaffel inden den lune glasur hældes over – det gør kagen endnu mere svampet og lækker. Kagen smager pragtfuldt sammen med eksempelvis hindbær og vaniljeis.    

 

Bradepande 20 X 30 cm

 

ID nummer: 5


Chokoladekage USA

Kagedej:

225 g smør

30 g kakao

2½ dl vand

450 g sukker

300 g hvedemel

1 tsk. salt

1 spsk. vaniljesukker

1 tsk. natron

2 æg

1 dl kærnemælk

 

 


Glasur : 

 

125 g smør

1 dl mælk

25 g kakao

1 spsk. vaniljesukker

500 g flormelis

 


Tid og temperatur


180° C varmluft eller 200° C traditionel varme. 

25-30 minutter

 


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

 

Kagedej
Bring smør, kakao og vand i kog i en gryde og tag den af varmen. Bland sukker, hvedemel, salt, vaniljesukker og natron i en skål. I en anden skål piskes æg og kærnemælk sammen og røres i melblandingen. Rør dernæst det varme kakaosmør i dejen og fordel den i en smurt bradepande.
Bag kagen i 25-30 minutter. Kagen er bedst når den er tung og svampet.

 

Glasur
Kog smør, mælk, kakao, vanillesukker og flormelis sammen i en gryde til en glasur. Fordel den letafkølede glasur på den helt afkølede kage og opbevar den i køleskabet.
Tip: Stik i kagen med en gaffel inden den lune glasur hældes over – det gør kagen endnu mere svampet og lækker. Kagen smager pragtfuldt sammen med eksempelvis hindbær og vaniljeis.    

 

Bradepande 20 X 30 cm

 

ID nummer: 5