Opskrifter

Frikadeller

Ingredienser


(16 frikadeller)
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
50 g løg
ca. 2 dl letmælk
60 g (1 dl) hvedemel
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 25 g smør, margarine eller 1½ spsk olie

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

 


 

 


Sådan gør du:


Fars
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt letmælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab ca. 10 minutter. Tilsæt mere væske, hvis farsen bliver for fast.

Stegning
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Form farsen med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

 

ID nummer: 45


Frikadeller

(16 frikadeller)
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
50 g løg
ca. 2 dl letmælk
60 g (1 dl) hvedemel
fedtstofmængde efter eget valg - dog mindst 25 g smør, margarine eller 1½ spsk olie

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

 


 

 


Sådan gør du:


Fars
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt letmælken lidt ad gangen. Rør herefter melet i. Lad farsen hvile i køleskab ca. 10 minutter. Tilsæt mere væske, hvis farsen bliver for fast.

Stegning
Varm fedtstoffet på en pande ved god varme - smør og margarine skal være gyldent, olie skal være varmt. Form farsen med en spiseske. Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt. Skru ned til middel varme. Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.

 

ID nummer: 45