Opskrifter

Farsbrød med bagte løg og kartofler

Ingredienser


Farsbrød:

 

500 g svinekød, hakket ca. 10 % fedt

1½ tsk. salt

½ tsk. peber

1 spsk. timian, frisk.

1 æg

3 fed hvidløg

2 dl. svinebouillon

1 dl mel

125 g bacon i skiver

 

Halve bagte kartofler og løg:

 

4 bagekartofler

4 løg

1 tsk. olivenolie

Salt

Timian, frisk

 

Tilbehør:

4 tomater

 


Tid og temperatur


200 grader C. alm. ovn

Cirka 45 minutter


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

 

Rør kødet sejt med salt og peber og timian.

Tilssæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken, liddt af gangen.

 

Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis der er for fast.

Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter.

 

Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver.

 

Skrub kartoflerne.

Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad, rundt om farsen.

Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.

 

Bradepanden stilles i ovnen i 45 minutter.

Check evt. med en kødnål, at kødet er gennemstegt, kødsaften skal være klar.

 

ID nummer: 42


Farsbrød med bagte løg og kartofler

Farsbrød:

 

500 g svinekød, hakket ca. 10 % fedt

1½ tsk. salt

½ tsk. peber

1 spsk. timian, frisk.

1 æg

3 fed hvidløg

2 dl. svinebouillon

1 dl mel

125 g bacon i skiver

 

Halve bagte kartofler og løg:

 

4 bagekartofler

4 løg

1 tsk. olivenolie

Salt

Timian, frisk

 

Tilbehør:

4 tomater

 


Tid og temperatur


200 grader C. alm. ovn

Cirka 45 minutter


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

 

Rør kødet sejt med salt og peber og timian.

Tilssæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken, liddt af gangen.

 

Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis der er for fast.

Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter.

 

Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver.

 

Skrub kartoflerne.

Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad, rundt om farsen.

Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.

 

Bradepanden stilles i ovnen i 45 minutter.

Check evt. med en kødnål, at kødet er gennemstegt, kødsaften skal være klar.

 

ID nummer: 42