Opskrifter

Boller i karry

Ingredienser


500 g hakket kalv og flæsk,
3 spsk. hvedemel,
1 æg,
1 revet løg,
Salt & peber,
Ca. 2 dl mælk.

 

Karrysauce:
30 g smør,
1 revet løg,
Ca. 1 spsk. karry,
4-5 spsk. hvedemel,
3 dl bouillon( fra bollerne),
1 dl mælk,

Salt & peber 

 


Serveres med løse ris.

 

Tip:

Brug evt. også ananas stykker i saucen for en lidt mere spændende variation

 


Sådan gør du:


Rør en fars med de øvrige ingredienser. 
Form boller med en lille spsk. ske. 
Og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. 
Lad vandet forblive på kogepunktet selv når bollerne er taget op, da vandet jo skal bruges senere til saucen.
Svits løg og karry til karryen er brændt af og rør. melet drysses over og afbages med fedt stoffet. Tilsæt mælk og bouillon. 
Kog et par minutter. 
Du kan eventuelt blende saucen med stavblender.
Bollerne lunes i saucen. 

 

ID nummer: 39


Boller i karry

500 g hakket kalv og flæsk,
3 spsk. hvedemel,
1 æg,
1 revet løg,
Salt & peber,
Ca. 2 dl mælk.

 

Karrysauce:
30 g smør,
1 revet løg,
Ca. 1 spsk. karry,
4-5 spsk. hvedemel,
3 dl bouillon( fra bollerne),
1 dl mælk,

Salt & peber 

 


Serveres med løse ris.

 

Tip:

Brug evt. også ananas stykker i saucen for en lidt mere spændende variation

 


Sådan gør du:


Rør en fars med de øvrige ingredienser. 
Form boller med en lille spsk. ske. 
Og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. 
Lad vandet forblive på kogepunktet selv når bollerne er taget op, da vandet jo skal bruges senere til saucen.
Svits løg og karry til karryen er brændt af og rør. melet drysses over og afbages med fedt stoffet. Tilsæt mælk og bouillon. 
Kog et par minutter. 
Du kan eventuelt blende saucen med stavblender.
Bollerne lunes i saucen. 

 

ID nummer: 39