Opskrifter

Tebirkes 1

Ingredienser


1 1/2 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
ca. 300 g. mel (5 dl)

75 g margarine

Æg til pensling
Birkes 

 


Tid og temperatur


Bagetid: Ca. 15 min. ved 200º


Sådan gør du:


Mælken lunes, gæren udrøres heri. Æg, sukker, salt og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. 
Stilles til hævning et lunt sted i 20 min.
Dejen slås ned og rulles til ca. 25x40 cm. Margarine i tynde skiver lægges på halvdelen af dejen. Den anden halvdel foldes over. Dejen udrulles og foldes sammen i 3 lag. Dette gentages 2-3 gange. Til sidst udrulles dejen til ca. 30x70 cm og foldes i 3 lag paa den lange led. Skæres i ca. 5 cm brede stykker. Efterhæver på pladen ca. 15 min. Pensles med æg og drysses med birkes.

 

ID nummer: 34


Tebirkes 1

1 1/2 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
ca. 300 g. mel (5 dl)

75 g margarine

Æg til pensling
Birkes 

 


Tid og temperatur


Bagetid: Ca. 15 min. ved 200º


Sådan gør du:


Mælken lunes, gæren udrøres heri. Æg, sukker, salt og mel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. 
Stilles til hævning et lunt sted i 20 min.
Dejen slås ned og rulles til ca. 25x40 cm. Margarine i tynde skiver lægges på halvdelen af dejen. Den anden halvdel foldes over. Dejen udrulles og foldes sammen i 3 lag. Dette gentages 2-3 gange. Til sidst udrulles dejen til ca. 30x70 cm og foldes i 3 lag paa den lange led. Skæres i ca. 5 cm brede stykker. Efterhæver på pladen ca. 15 min. Pensles med æg og drysses med birkes.

 

ID nummer: 34