Opskrifter

Rundstykker

Ingredienser


1 æg

50 g. smør

2 tsk. sukker

2½ dl sødmælk

1,5 tsk. salt

40 g. gær

500 g. hvedemel

 

Pensling:

1 æg

 

Pynt:

Birkes

 

 


Sådan gør du:


Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken.

Tilsæt sukker, salt og æg, og lad det køle til det er lunt.

 

Gæren smuldres i et fad og mælkeblandingen hældes i.

Rør til gæren er opløst.

 

Ælt melet i lidt efter lidt.

Ælt dejen godt sammen.

Lad den hæve i ca. 1 time ved 18 grader C.

 

Slå den ned og del den i 12 stykker.

Formes derefter til rundstykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Snittes i top.

Hæv rundstykkerne i stue temperatur i ca. 20 minutter.

 

Pensel med æg og drys birkes.

Sæt dem på næstnederste rille

 

Bages ved 210 grader C i ca. 12 minutter.

 

Server dem med iskoldt smør 

 

ID nummer: 32


Rundstykker

1 æg

50 g. smør

2 tsk. sukker

2½ dl sødmælk

1,5 tsk. salt

40 g. gær

500 g. hvedemel

 

Pensling:

1 æg

 

Pynt:

Birkes

 

 


Sådan gør du:


Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken.

Tilsæt sukker, salt og æg, og lad det køle til det er lunt.

 

Gæren smuldres i et fad og mælkeblandingen hældes i.

Rør til gæren er opløst.

 

Ælt melet i lidt efter lidt.

Ælt dejen godt sammen.

Lad den hæve i ca. 1 time ved 18 grader C.

 

Slå den ned og del den i 12 stykker.

Formes derefter til rundstykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Snittes i top.

Hæv rundstykkerne i stue temperatur i ca. 20 minutter.

 

Pensel med æg og drys birkes.

Sæt dem på næstnederste rille

 

Bages ved 210 grader C i ca. 12 minutter.

 

Server dem med iskoldt smør 

 

ID nummer: 32