Opskrifter

Femkornbrød 1 (2. stk.)

Ingredienser


½ l vand 
¼ pakke gær 
1½ tsk. salt 
1 dl olivenolie 
3 dl femkornsblanding 
Ca. 675 g hvedemel

 


Femkornsblanding købes i store supermarkeder og helsekostbutikker.

 


Tid og temperatur


12-15 min. ved 150°

 


Sådan gør du:


Bland gær, salt, olivenolie og femkornsblanding. 

Tilsæt så meget hvedemel, at dejen kan æltes i røremaskine eller med håndmikser, dejen skal være lidt klistret. 

Fordel den i 2 smurte forme á 1½ l. Hæver tildækket i køleskab 10-12 timer, til dejen har nået formens kant. 

Bag brødene ved 200° midt i ovnen 30 min. 

Tag brødene ud af formene og bag dem færdige på 12-15 min. ved 150°. 

 

ID nummer: 29


Femkornbrød 1 (2. stk.)

½ l vand 
¼ pakke gær 
1½ tsk. salt 
1 dl olivenolie 
3 dl femkornsblanding 
Ca. 675 g hvedemel

 


Femkornsblanding købes i store supermarkeder og helsekostbutikker.

 


Tid og temperatur


12-15 min. ved 150°

 


Sådan gør du:


Bland gær, salt, olivenolie og femkornsblanding. 

Tilsæt så meget hvedemel, at dejen kan æltes i røremaskine eller med håndmikser, dejen skal være lidt klistret. 

Fordel den i 2 smurte forme á 1½ l. Hæver tildækket i køleskab 10-12 timer, til dejen har nået formens kant. 

Bag brødene ved 200° midt i ovnen 30 min. 

Tag brødene ud af formene og bag dem færdige på 12-15 min. ved 150°. 

 

ID nummer: 29