Opskrifter

Femkornsbrød

Ingredienser


4 dl lunkent vand
100 gram femkornsblanding
100 gram rugmel
50 gram gær
½ tsk groft salt
500 gram hvedemel

 


Tid og temperatur


20 minutter i alm ovn 225º (200º varmluft)


Sådan gør du:


Bland lunkent vand, femkorn og rugmel. 

Opløs gæren heri, sammen med saltet. 

Rør hvedemel i og ælt grundigt igennem. 

Sæt til hævning i 1½ time, tildækket. 

Form til boller og efterhæv ½ time. 

Bag 20 minutter v 225 grader (200 grader varmluft).


Køler af på en rist.

 

ID nummer: 28


Femkornsbrød

4 dl lunkent vand
100 gram femkornsblanding
100 gram rugmel
50 gram gær
½ tsk groft salt
500 gram hvedemel

 


Tid og temperatur


20 minutter i alm ovn 225º (200º varmluft)


Sådan gør du:


Bland lunkent vand, femkorn og rugmel. 

Opløs gæren heri, sammen med saltet. 

Rør hvedemel i og ælt grundigt igennem. 

Sæt til hævning i 1½ time, tildækket. 

Form til boller og efterhæv ½ time. 

Bag 20 minutter v 225 grader (200 grader varmluft).


Køler af på en rist.

 

ID nummer: 28