Opskrifter

Hvedeknopper

Ingredienser


Cirka 20 stk.

50 g flormelis
10 g salt
50 g gær
1 æg
75 g smør
5-10 g kardemomme
2 ½ dl vand, lunkent
550-600 g hvedemel

 


Sådan gør du:


Alle ingredienser blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min. 
Dejen står 15-20 min. et lunt sted.
Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. 
Bollerne efterhæver i 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde.
Bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader.
Når bollerne er afkølet skæres de igennem. Skiverne ristes i ca. 5 min. ved 225-230 grader.
Spises med smør, ost, marmelade, pølse og postej.

 

ID nummer: 27


Hvedeknopper

Cirka 20 stk.

50 g flormelis
10 g salt
50 g gær
1 æg
75 g smør
5-10 g kardemomme
2 ½ dl vand, lunkent
550-600 g hvedemel

 


Sådan gør du:


Alle ingredienser blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min. 
Dejen står 15-20 min. et lunt sted.
Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. 
Bollerne efterhæver i 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde.
Bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader.
Når bollerne er afkølet skæres de igennem. Skiverne ristes i ca. 5 min. ved 225-230 grader.
Spises med smør, ost, marmelade, pølse og postej.

 

ID nummer: 27