Opskrifter

Durum boller med honning

Ingredienser


50 g. gær

2½ dl. mælk

300 g. hvedemel

200 g. durummel

½ tsk. salt

50 g. margarine

2 æg

50 g. sukker

3 spsk honning (eller mere afhængig af én selv) 

 


200º midt i ovnen, ca.12 min.

 


Sådan gør du:


1. Gær og mælk røres sammen i en skål.

 

2. Æg, sukker og halvdelen af melet tilsættes under omrøring. Smeltet margarine, honning, salt og resten af melet ældes i. 

 

Vigtigt at saltet kommer i som noget af det sidste, ellers ødelægges gæren.

1 .Lad dejen hæver i en halv time, tildækket, et lunt sted.

 

2 .Bollerne formes og sættes på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i en halv time mere.

 

3 Bollerne pensles med æg, og bages ved 200 gr. midt i ovnen, ca.12 min.

 

Et lille tip: For at få bollerne helt runde og glatte så kan man med fordel forme dem vha. mælk. Hav en skål med noget skummetmælk stående ved siden af og dyp hænderne i når bollerne skal formes.

 

ID nummer: 25


Durum boller med honning

50 g. gær

2½ dl. mælk

300 g. hvedemel

200 g. durummel

½ tsk. salt

50 g. margarine

2 æg

50 g. sukker

3 spsk honning (eller mere afhængig af én selv) 

 


200º midt i ovnen, ca.12 min.

 


Sådan gør du:


1. Gær og mælk røres sammen i en skål.

 

2. Æg, sukker og halvdelen af melet tilsættes under omrøring. Smeltet margarine, honning, salt og resten af melet ældes i. 

 

Vigtigt at saltet kommer i som noget af det sidste, ellers ødelægges gæren.

1 .Lad dejen hæver i en halv time, tildækket, et lunt sted.

 

2 .Bollerne formes og sættes på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i en halv time mere.

 

3 Bollerne pensles med æg, og bages ved 200 gr. midt i ovnen, ca.12 min.

 

Et lille tip: For at få bollerne helt runde og glatte så kan man med fordel forme dem vha. mælk. Hav en skål med noget skummetmælk stående ved siden af og dyp hænderne i når bollerne skal formes.

 

ID nummer: 25