Opskrifter

Ciabatta brød

Ingredienser


700 g. hvedemel eller pizzamel
300 g. durummel
2-3 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
50 g. gær
5-5 1/2 dl. lunkent vand 

 


Sådan gør du:


1. Gæren opløses i vandet, og de øvrige ingredienser kommes i. Det hele æltes godt igennem til dejen er glat og smidig. Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, med efterstivner under æltningen og ligge tiden. 
2. Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler en time.
3. Durummel drysses ud på bordet, og dejes rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade. Efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.
NB. Ciabattabrød skal hæve ved almindelig køkkentemperatur og ikke lunt som andet gærbrød.
4. Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader på nederste ovn rille. Skru straks ned til 220 grader og bag brødene i 30-35 min. - de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på klem for at få en sprød skorpe. 

 

ID nummer: 24


Ciabatta brød

700 g. hvedemel eller pizzamel
300 g. durummel
2-3 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
50 g. gær
5-5 1/2 dl. lunkent vand 

 


Sådan gør du:


1. Gæren opløses i vandet, og de øvrige ingredienser kommes i. Det hele æltes godt igennem til dejen er glat og smidig. Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, med efterstivner under æltningen og ligge tiden. 
2. Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler en time.
3. Durummel drysses ud på bordet, og dejes rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade. Efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.
NB. Ciabattabrød skal hæve ved almindelig køkkentemperatur og ikke lunt som andet gærbrød.
4. Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader på nederste ovn rille. Skru straks ned til 220 grader og bag brødene i 30-35 min. - de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på klem for at få en sprød skorpe. 

 

ID nummer: 24