Opskrifter

Rolade 1

Ingredienser


150 g Amo Hvedemel 

150 g smør eller margarine 

150 g sukker 

3 æg ½ tsk. bagepulver 

 

 

Fyld

Marmelade

 


Bagetip
Sprækker rouladen? Tilsæt en knsp. salt i dejen, så sprækker kagen ikke så let når du ruller dejen.

 


Sådan gør du:


Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig masse. Amo Hvedemel og bagepulver røres i dejen til en ensartet masse (sigt bagepulveret i hvedemelet). Tilsæt fedtsoffet - må gerne være blødgjort men ikke smeltet. 

Den færdigrørte dej deles i to lige store portioner. Anbring to stykker bagepapir på bordet (hver på størrelse med en bageplade) og smør dejen ud herpå indtil 2-3 cm fra kanten. 

Hvert papir med kagen anbringes på en tør plade. Bag en kage ad gangen på ovnens miderste rille ved 240ºC i ca. 5 min. 
Når kagen er bagt vendes den straks ud på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Papiret, hvorpå kagen er bagt, fjernes forsigtigt. 

Marmeladen smøres på, og bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkebestrøede papir. Dette gøres mens bagværket endnu er blødt og bøjeligt dvs. straks efter bagning. 

Såfremt der ønskes en chokoladedej, tilsæt da 1 spsk. kakao sammen med hvedemelet og bagepulver. Ønskes en mere fed fyldning end marmeladen - eksempelvis en creme - skal der IKKE tilsættes fedtstof til selve dejen.

 

ID nummer: 18


Rolade 1

150 g Amo Hvedemel 

150 g smør eller margarine 

150 g sukker 

3 æg ½ tsk. bagepulver 

 

 

Fyld

Marmelade

 


Bagetip
Sprækker rouladen? Tilsæt en knsp. salt i dejen, så sprækker kagen ikke så let når du ruller dejen.

 


Sådan gør du:


Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig masse. Amo Hvedemel og bagepulver røres i dejen til en ensartet masse (sigt bagepulveret i hvedemelet). Tilsæt fedtsoffet - må gerne være blødgjort men ikke smeltet. 

Den færdigrørte dej deles i to lige store portioner. Anbring to stykker bagepapir på bordet (hver på størrelse med en bageplade) og smør dejen ud herpå indtil 2-3 cm fra kanten. 

Hvert papir med kagen anbringes på en tør plade. Bag en kage ad gangen på ovnens miderste rille ved 240ºC i ca. 5 min. 
Når kagen er bagt vendes den straks ud på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Papiret, hvorpå kagen er bagt, fjernes forsigtigt. 

Marmeladen smøres på, og bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkebestrøede papir. Dette gøres mens bagværket endnu er blødt og bøjeligt dvs. straks efter bagning. 

Såfremt der ønskes en chokoladedej, tilsæt da 1 spsk. kakao sammen med hvedemelet og bagepulver. Ønskes en mere fed fyldning end marmeladen - eksempelvis en creme - skal der IKKE tilsættes fedtstof til selve dejen.

 

ID nummer: 18