Opskrifter

Kanelsnegle

Ingredienser


Dej

250 g mel
lidt salt
½ tsk. kardemomme
2 spsk. Sukker
175 g smør/margarine
½ dl mælk
30 g gær

 

Fyld

100 g smør
1 dl flormelis
2 tsk. kanel
glasur


Sådan gør du:


Mel, salt, kardemomme og sukker blandes, og fedtstoffet smuldres heri. Gæren røres ud i det lunkne vand mælk, hvorefter den hældes i melet og dejen æltes godt sammen. Stil den til hævning et lunt og lad den hæve godt. Når dejen er hævet rulles den ud i en aflang firkant. 

Til fyldet, blødgøres smørret og røres med flormelis og kanel. Denne masse smøres ud på dejen og rulles løs sammen på den lange led. Den skæres i 12-16 to centimeter tykke skiver og sættes på en smurt bageplade til efter hævning. Derefter pensles de med sammen piskede æg eller fløde og bages i ovnen ved 225 grader i ca. 12 min.
Før sneglene er helt kolde pyntes evt. med glasur. 

 

ID nummer: 14


Kanelsnegle

Dej

250 g mel
lidt salt
½ tsk. kardemomme
2 spsk. Sukker
175 g smør/margarine
½ dl mælk
30 g gær

 

Fyld

100 g smør
1 dl flormelis
2 tsk. kanel
glasur


Sådan gør du:


Mel, salt, kardemomme og sukker blandes, og fedtstoffet smuldres heri. Gæren røres ud i det lunkne vand mælk, hvorefter den hældes i melet og dejen æltes godt sammen. Stil den til hævning et lunt og lad den hæve godt. Når dejen er hævet rulles den ud i en aflang firkant. 

Til fyldet, blødgøres smørret og røres med flormelis og kanel. Denne masse smøres ud på dejen og rulles løs sammen på den lange led. Den skæres i 12-16 to centimeter tykke skiver og sættes på en smurt bageplade til efter hævning. Derefter pensles de med sammen piskede æg eller fløde og bages i ovnen ved 225 grader i ca. 12 min.
Før sneglene er helt kolde pyntes evt. med glasur. 

 

ID nummer: 14