Opskrifter

Brunkager

Ingredienser


625 gram blødt smør

500 gram flormelis

250 gram lys sirup

750 gram hvedemel

20 gram potaske

20 gram kanel

5 gram ingefær

5 gram nelliker

150 gram hakkede mandler


Tid og temperatur


150º i cirka 12 minutter


Sådan gør du:


Det bløde smør røres godt sammen med flormelis i en stor skål.

Potaske udrøres i lidt lunkent vand og skal være helt opløst (da det ellers giver sorte klatter i kagerne)

Det udrørte potaske hældes op i skålen sammen med de øvrige ingredienser og røres forsigtigt sammen.

Dejen stilles i køleskabet indtil det er så stabilt at det kan formes til pølser som pakkes ind i madfilm og fryses.

Den frosne brunkagedej skæres tyndt og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 150º øverst i ovenen i cirka 12 minutter

 

ID nummer: 115


Brunkager

625 gram blødt smør

500 gram flormelis

250 gram lys sirup

750 gram hvedemel

20 gram potaske

20 gram kanel

5 gram ingefær

5 gram nelliker

150 gram hakkede mandler


Tid og temperatur


150º i cirka 12 minutter


Sådan gør du:


Det bløde smør røres godt sammen med flormelis i en stor skål.

Potaske udrøres i lidt lunkent vand og skal være helt opløst (da det ellers giver sorte klatter i kagerne)

Det udrørte potaske hældes op i skålen sammen med de øvrige ingredienser og røres forsigtigt sammen.

Dejen stilles i køleskabet indtil det er så stabilt at det kan formes til pølser som pakkes ind i madfilm og fryses.

Den frosne brunkagedej skæres tyndt og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages ved 150º øverst i ovenen i cirka 12 minutter

 

ID nummer: 115