Opskrifter

Honninghjerter

Ingredienser


300 gram flydende honnig

300 gram mørk farin

4 æg

250 gram smør

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. stødt kanel

2 tsk. nelliker

2 stk. hjortetakssalt

1 kg hvedemel

100 gram mørk smeltet chokolade

Evt. glansbilleder med julemænd eller andre julemotiver


Tid og temperatur


200º i ca. 10-15 minutter


Sådan gør du:


Kom smør, mørk farin og den flydende honning op i en gryde og varm det langsomt op, mens der røres i det.

Når den mørke farin er helt opløst tages gryden af varmen og blandingen køles af.

Hæld hvedemelet op i en stor skål og bland hjortetakssalt ud i.

Slå æggende ud i melet og bland kryderierne i.

Dejen æltes godt sammen.

Lad dejen stå tildækket i køleskab i et par timer.

Indstil ovenen til 200º

Rul dejen ud til cirka 1 cm tyk stor firkant og stik den ud med hjerteforme.

Hjerterne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages midt i ovenen i 10-15 minutter, eller til de er gyldne.

Honninghjerterne afkøles og pensles med smeltet mørk chokolade, inden chokoladen er stivnet, sættes et galsbillede på.

Honninghjerterne opbevares i en kagedåse.

 

ID nummer: 114


Honninghjerter

300 gram flydende honnig

300 gram mørk farin

4 æg

250 gram smør

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. stødt kanel

2 tsk. nelliker

2 stk. hjortetakssalt

1 kg hvedemel

100 gram mørk smeltet chokolade

Evt. glansbilleder med julemænd eller andre julemotiver


Tid og temperatur


200º i ca. 10-15 minutter


Sådan gør du:


Kom smør, mørk farin og den flydende honning op i en gryde og varm det langsomt op, mens der røres i det.

Når den mørke farin er helt opløst tages gryden af varmen og blandingen køles af.

Hæld hvedemelet op i en stor skål og bland hjortetakssalt ud i.

Slå æggende ud i melet og bland kryderierne i.

Dejen æltes godt sammen.

Lad dejen stå tildækket i køleskab i et par timer.

Indstil ovenen til 200º

Rul dejen ud til cirka 1 cm tyk stor firkant og stik den ud med hjerteforme.

Hjerterne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og bages midt i ovenen i 10-15 minutter, eller til de er gyldne.

Honninghjerterne afkøles og pensles med smeltet mørk chokolade, inden chokoladen er stivnet, sættes et galsbillede på.

Honninghjerterne opbevares i en kagedåse.

 

ID nummer: 114