Opskrifter

Lasagne bolognese 

Ingredienser


Lasagne:
100 g bacon i tern
500 g Hakket oksekød
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
2 stilke bladselleri
2 spsk. konc. tomatpuré
1 ds. flåede hakkede tomater med oregano og basilikum
2 dl kalvebouillon
salt, peber og oregano

1 pk. Pastella Lasagneplader
200 g revet mozzarella

Bechamelsauce:
25 g smør
3 spsk. hvedemel
6 dl mælk
muskatnød, salt og peber 

 


Tid og temperatur


Bages i ovnen ved 200° i ca. 30 minutte


Sådan gør du:


Svits bacon og oksekød i en gryde, til det er brunt.
Tilsæt løg, knust hvidløg, revet gulerod og fintsnittet bladselleri, og svits endnu nogle minutter.
Kom tomatpuré, flåede tomater samt kalvebouillon ved og kog 15 minutter. 
Smag til med salt, peber og måske lidt ekstra oregano.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel og rør kraftigt.
Pisk mælken i opbagningen lidt af gangen og lad det koge til saucen er jævn.
Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Del lasagnepladen i fire lige store stykker.
Læg først lidt kødsauce i et ildfast fad, dernæst lasagneplader, kød-sauce, bechamelsauce og lidt revet ost.
Fortsæt og slut med en jævnt lag reven ost.
Bag lasagnen i ovnen ved 200°C 
i ca. 30 minutter.

 

ID nummer: 102


Lasagne bolognese 

Lasagne:
100 g bacon i tern
500 g Hakket oksekød
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
2 stilke bladselleri
2 spsk. konc. tomatpuré
1 ds. flåede hakkede tomater med oregano og basilikum
2 dl kalvebouillon
salt, peber og oregano

1 pk. Pastella Lasagneplader
200 g revet mozzarella

Bechamelsauce:
25 g smør
3 spsk. hvedemel
6 dl mælk
muskatnød, salt og peber 

 


Tid og temperatur


Bages i ovnen ved 200° i ca. 30 minutte


Sådan gør du:


Svits bacon og oksekød i en gryde, til det er brunt.
Tilsæt løg, knust hvidløg, revet gulerod og fintsnittet bladselleri, og svits endnu nogle minutter.
Kom tomatpuré, flåede tomater samt kalvebouillon ved og kog 15 minutter. 
Smag til med salt, peber og måske lidt ekstra oregano.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel og rør kraftigt.
Pisk mælken i opbagningen lidt af gangen og lad det koge til saucen er jævn.
Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Del lasagnepladen i fire lige store stykker.
Læg først lidt kødsauce i et ildfast fad, dernæst lasagneplader, kød-sauce, bechamelsauce og lidt revet ost.
Fortsæt og slut med en jævnt lag reven ost.
Bag lasagnen i ovnen ved 200°C 
i ca. 30 minutter.

 

ID nummer: 102