Opskrifter

Kåldolmer

Ingredienser


500 gr. hakket kalve- svinekød

1 lille løg

1-2 æggehvider eller 1 æg

1 dl. rasp

Ca. 1 dl. vand eller danskvand

Salt & peber

Evt. paprika

1 lille hvidkålshoved

Ca. 2½ dl. kålvand

Ca. 2 spsk. hvedemel

Evt. kulør

 


Sådan gør du:


Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æggehvide eller æg, rasp og vand eller danskvand. Krydres med salt, peber og evt. paprika.

Kålen halveres og stokken skæres ud. Bladene pilles fra hinanden, koges i letsaltet vand til de er bløde 10-15 minutter. Bladene tages op og skylles under koldt vand, skær evt. den grove ribbe ud. Læg bladene i et dørslag til afdrypning. 

Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der ombindes med bomuldsgarn.

Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2½ dl. kålvand hældes ved. Småsnurrer (evt. sammen med resten af kålen) i ca. 3/4 time, indtil de er møre.

Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan evt. jævnes med lidt hvedemel

 

ID nummer: 101


Kåldolmer

500 gr. hakket kalve- svinekød

1 lille løg

1-2 æggehvider eller 1 æg

1 dl. rasp

Ca. 1 dl. vand eller danskvand

Salt & peber

Evt. paprika

1 lille hvidkålshoved

Ca. 2½ dl. kålvand

Ca. 2 spsk. hvedemel

Evt. kulør

 


Sådan gør du:


Kødet blandes med finthakket løg, og farsen røres godt med æggehvide eller æg, rasp og vand eller danskvand. Krydres med salt, peber og evt. paprika.

Kålen halveres og stokken skæres ud. Bladene pilles fra hinanden, koges i letsaltet vand til de er bløde 10-15 minutter. Bladene tages op og skylles under koldt vand, skær evt. den grove ribbe ud. Læg bladene i et dørslag til afdrypning. 

Farsen deles i 8 portioner, og om hver portion rulles et kålblad, der ombindes med bomuldsgarn.

Kåldolmerne brunes i en gryde i lidt olie, krydres med salt og peber og ca. 2½ dl. kålvand hældes ved. Småsnurrer (evt. sammen med resten af kålen) i ca. 3/4 time, indtil de er møre.

Skyen smages til, tilsættes lidt kulør, og kan evt. jævnes med lidt hvedemel

 

ID nummer: 101