Opskrifter

Fastelavnsboller

Ingredienser


25g gær

2 ss vand

1dl mælk

1 æg

100g plantemargarine

2 ss sukker

1 ts kardemomme

4-5dl hvedemel

 

Fyld:

Syltetøj eller creme

 

Glasur:

 

1½ dl flormelis

1 tsk. vand

 


Tid og temperatur


20 min. Ved 200º

 


Sådan gør du:


Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt mælk, æg, plantemagarine, sukker og kardemomme.

Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket i 15 min.( Kog evt. kagecremen imens ).

Rul en pølse af dejen, og del den i 12 stk. form stykkerne til boller.

Sæt dem på pladen. Tryk dem flade og form et hul i midten med en finger.

Lad bollerne hæve tildækket i 10 min.

Form hullerne igen, fyld kage-creme eller syltetøj i midten af hver bolle.

Pensl med æg og bag bollerne i 20 min. Ved 200 grader.

Pynt fastelavnsbollerne med glasur.

 

ID nummer: 10


Fastelavnsboller

25g gær

2 ss vand

1dl mælk

1 æg

100g plantemargarine

2 ss sukker

1 ts kardemomme

4-5dl hvedemel

 

Fyld:

Syltetøj eller creme

 

Glasur:

 

1½ dl flormelis

1 tsk. vand

 


Tid og temperatur


20 min. Ved 200º

 


Sådan gør du:


Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt mælk, æg, plantemagarine, sukker og kardemomme.

Rør melet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket i 15 min.( Kog evt. kagecremen imens ).

Rul en pølse af dejen, og del den i 12 stk. form stykkerne til boller.

Sæt dem på pladen. Tryk dem flade og form et hul i midten med en finger.

Lad bollerne hæve tildækket i 10 min.

Form hullerne igen, fyld kage-creme eller syltetøj i midten af hver bolle.

Pensl med æg og bag bollerne i 20 min. Ved 200 grader.

Pynt fastelavnsbollerne med glasur.

 

ID nummer: 10