Opskrifter

Amalies kanelsnegle

Ingredienser


Dej

100 g smør
5 dl letmælk
50 g gær
0,5 tsk. salt
1-2 teske stødt kardemomme
1 dl sukker
1 stk. æg
Ca. 800 g hvedemel

Fyld

150 g blødt smør
1,5 dl sukker
3 tsk. kanel
1 stk. æg til pensling


Pynt

Flormelis, evt. blandet med kakao.


Tid og temperatur


Sæt begge bageplader i ovnen og bag sneglene let brune i ca. 12 minutter, husk og kig jævnligt.


Sådan gør du:


  1. 16 store kanelsnegle.
  2. Smelt smørret i en gryde og kom mælken i gryden.
  3. Hæld blandingen i en skål.
  4. Kom gær, salt, stødt kardemomme, sukker og et æg i skålen og rør godt rundt.
  5. Kom melet i lidt efter lidt, og rør rundt, til du har en smidig dej.
  6. Dæk dejen med viskestykke og lad hæve i 30-45 minutter.
  7. Pres luften ud af dejen.
  8. Rul dejen ud til en ca. 25x50 cm stor firkant.
  9. Rør kanelfyldet sammen, og smør på dejen.
  10. Dejen rulles sammen som en roulade fra den lange ende.
  11. Skær i lige store skiver.
  12. Læg skiverne på 2 bageplader med bagepapir.
  13. Enden puttes under sneglen.
  14. Efterhæver under viskestykke i ca. 20 min.
  15. Sæt varmluftsovnen på 210 grader.
  16. Efter lidt afkøling, pynt med glasur og evt. krymmel.
ID nummer: 1


Amalies kanelsnegle

Dej

100 g smør
5 dl letmælk
50 g gær
0,5 tsk. salt
1-2 teske stødt kardemomme
1 dl sukker
1 stk. æg
Ca. 800 g hvedemel

Fyld

150 g blødt smør
1,5 dl sukker
3 tsk. kanel
1 stk. æg til pensling


Pynt

Flormelis, evt. blandet med kakao.


Tid og temperatur


Sæt begge bageplader i ovnen og bag sneglene let brune i ca. 12 minutter, husk og kig jævnligt.


Sådan gør du:


  1. 16 store kanelsnegle.
  2. Smelt smørret i en gryde og kom mælken i gryden.
  3. Hæld blandingen i en skål.
  4. Kom gær, salt, stødt kardemomme, sukker og et æg i skålen og rør godt rundt.
  5. Kom melet i lidt efter lidt, og rør rundt, til du har en smidig dej.
  6. Dæk dejen med viskestykke og lad hæve i 30-45 minutter.
  7. Pres luften ud af dejen.
  8. Rul dejen ud til en ca. 25x50 cm stor firkant.
  9. Rør kanelfyldet sammen, og smør på dejen.
  10. Dejen rulles sammen som en roulade fra den lange ende.
  11. Skær i lige store skiver.
  12. Læg skiverne på 2 bageplader med bagepapir.
  13. Enden puttes under sneglen.
  14. Efterhæver under viskestykke i ca. 20 min.
  15. Sæt varmluftsovnen på 210 grader.
  16. Efter lidt afkøling, pynt med glasur og evt. krymmel.
ID nummer: 1